Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zahraniční host/workshop (KDU / ZHW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDU / ZHW - Zahraniční host/workshop, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu je systematická implementace působení zahraničních přednášejících na katedře v rámci smluv a programů o mezinárodní spolupráci (mobilita akademických pracovníků v rámci programů ERASMUS, CEEPUS, Fulbright apod.). Výuka v rámci předmětu probíhá blokově 1x za semestr, na rozdíl od předmětu Zahraniční host-přednáška, který je koncipován převážně monologicky, je zde akcentováno zapojení studentů do průběhu výuky. Předmět kombinuje samostatnou práci studentů s intenzivními setkáváními se zahraničním vedoucím workshopu nad jejich prací. Přednášející a témata workshopů jsou voleny tak, aby rozšiřovali poznatky studentů, získané v rámci historicky a teoreticky orientovaných předmětů ? akcentována je práce s textem (žurnalistické formáty, scenáristika), s mediálními obrazy a obsahy (základy tvorby videa, internetové formáty), filmová, televizní a eventová dramaturgie (festivaly, přehlídky), praktický management a produkce.

Získané způsobilosti

Předmět je zaměřen na systematické rozvíjení schopností a získání kompetencí v oblastech práce s textem, dramaturgie, produkce a managementu. Student je po absolvování předmětu schopen vytvářet texty odpovídající aktuální žurnalistické praxi v oboru, disponuje základy scenáristiky, dokáže vytvářet krátká videa na zadané téma, orientuje se v základech dramaturgie, umí vytvářet rozpočty kulturních akcí, sepisovat projektové žádosti. Zároveň se rozvíjí jeho schopnost práce v týmu a prezentace své a týmové práce v cizím jazyce. Student si zároveň osvojí oborovou terminologii a orientuje se v aktuálních tendencích v rámci tematizovaných oblastí.

Literatura

WALTER, Richard. (2010). Essentials of Screenwriting: The Art, Craft, and Business of Film and Television Writing. New York: Plume. NULL, Christopher. (2005). Five Stars! How to Become a Film Critic, The World s Greatest Job. San Francisco: Sutro Press. Cikánek, M. (2009). Kreativní průmysly: příležitost pro novou ekonomiku. V Praze: Institut umění. Vojík, V. (2008). Podnikání v kultuře a umění =: Arts management. Praha: ASPI Wolters Kluwer. Kaiser, M. M. (2009). Strategické plánování v umění: praktický průvodce. Praha: Institut umění - Divadelní ústav v Praze.

Požadavky

Pro absolvování předmětu je nutné vypracování a prezentace zadaných úkolů dle orientace workshopu a účast na konzultacích zadaného projektu se zahraničním vedoucím workshopu.

Garant

Mgr. Jakub Korda, Ph.D.