Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Epistemologie (KFI / 92BE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / 92BE - Epistemologie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Epistemologie studuje povahu, způsob a rozsah poznání. Tento kurz je zaměřen na současnou debatu o možnostech lidského poznání. Kurz je rozdělen na tři etapy. V první části je tematizována otázka po možnosti a podmínkách poznání. Ve druhé části jsou na základě aktuálních dispozic účastníků prezentovány specifické výzkumné metody rozmanitých disciplín a v etapě třetí je pak proveden pokus o zobecnění a o odpověď na otázku, co je věda.

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu získá přehled o problematice oboru a zdokonalí se ve schopnosti kriticky analyzovat argumenty.

Literatura

Fajkus, B. Filosofie a metodologie vědy: vývoj, současnost a perspektivy. Praha: Academia, 2005. ISBN 8020013040.Dancy, J., & Sosa, E. A companion to epistemology. Oxford: Blackwell Publishing, 1993. ISBN 9780631192589.Steup, M., & Sosa, E. Contemporary debates in epistemology. Malden, Mass: Blackwell Publishing, 2005. Petrů, M. Fyziologie mysli: úvod do kognitivní vědy. Praha: Triton, 2007. ISBN 9788072549696.

Požadavky

Aktivní účast v hodině, plněnízadaných úkolů, minimálníprůměrná 70% úspěšnost vprůběžném a závěrečnémtestu.

Garant

doc. Mgr. Marek Petrů, Ph.D.