Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Filosofické poradenství. Filosofie jako (KFI / FPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / FPO - Filosofické poradenství. Filosofie jako, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní setkání2. P. Hadot and M. Nussbaum: filosofie jako způsob života3. Helénské školy I: stoicismus, epikureismus, skepticismus4. Helénské školy II: stoicismus, epikureismus, skepticismus5. Další autoři využitelní pro filosofické poradenství: Boethios, Augustinus Aurelius6. Další autoři využitelní pro filosofické poradenství: M. de Montaigne, L. Wittgenstein7. Vztahy filozofického poradenství s psychoterapeutickými systémy8. Vztah filosofického poradenství s RET A. Ellise a kognitivní terapií A. T. Becka9. L. Marinoff a jeho koncepce filosofického poradenství10. R. Lahav a jeho koncepce filosofického poradenství11. S. Schuster a její koncepce filosofického poradenství12. Další autoři: T. LeBon, G. Achenbach,?13. Námitky a Eric Schwitzgebel

Získané způsobilosti

Studenti se obeznámí s problematikou filosofického poradenství.

Literatura

Lahav, Ran; da Venza Tillmanns, Maria (eds.). Essays on Philosophical Counseling. Raabe, P. Philosophical Counseling: Theory and Practice. Hadot, P. Philosophy as a Way of Life: Spiritual Exercises from Socrates to Foucault. Schuster, C. Schlomit. Philosophy Practice: An Alternative to Counseling and Psychotherapy. Nussbaum, C.M. The Therapy of Desire: Theory and Practice in Hellenistic Ethics.

Požadavky

Kolokvium