Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z antické filozofie 2 (KFI / KAF2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / KAF2 - Kapitoly z antické filozofie 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Epikurejská teorie poznáníEpikurejská kosmologieEpikurejská etikaPyrrhónský skepticismusAkademický skepticismusStoická logikaStoická kosmologieStoická etikaPlótínos: Jedno a intelektPlótínos: duše, člověk, hmotný svět a látkaPozdní novoplatonismusRealizováno v rámci projektu ESF OP VK Centrum pro práci s renesančními texty reg. č. CZ 1.07/2.3.00/20.0026.

Získané způsobilosti

Přehled o filosofii v helénismu a pozdní antice.

Literatura

ARMSTRONG, A.H. (ed.). Filosofie pozdní antiky : od staré Akademie po Jana Eriugenu [část III.-V.]. Praha, 2002. LONG, A.A. Hellénistická filosofie : stoikové, epikurejci, skeptikové. Praha, 2003. http://kfil.upol.cz/index.html.

Požadavky

Kurz je ukončen ústní zkouškou, která má dvě části: interpretaci textu a otázku z dějin (pozdně) antické filosofie. Předpokladem úspěšného složení zkoušky je znalost povinné literarury.

Garant

Mgr. Pavel Hobza, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavel Hobza, Ph.D.