Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Problémy současné filosofie I (KFI / PSF3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / PSF3 - Problémy současné filosofie I, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Problémy současné filosofie III: praktická etika (PSF3)Náplní čtyřsemestrálního volitelného semináře je představení hlavních problémů současné filosofie, není třeba absolvovat všechny semestry. Cílem je, aby se absolvent zorientoval v nejdůležitějších filosofických sporech, seznámil se s možnými stanovisky a byl schopen identifikovat se s některým řešením. Student by tak měl po ukončení kurzu dokázat vyplnit The Philpaper Survey (http://philpapers.org/surveys/oquestions.html). Hlavním zdrojem bude přehledová příručka The Oxford Handbook of Contemporary Philosophy, ale i jiné průvodce vydavatelství Wiley-Blackwell a Routledge. V pořadí třetí seminář se zabývá otázkami praktické etiky a bioetiky.

Získané způsobilosti

Získání přehledu o dané problematice.

Literatura

Helga Kuhse (ed.). (2009). A Companion to Bioethics. London. Andrew I. Cohen (ed.). (2005). Contemporary Debates in Applied Ethics. London. Laurence Thomas (ed.). (2008). Contemporary Debates in Social Philosophy. London. Rosamond Rhodes (ed.). (2007). The Blackwell Guide to Medical Ethics. London.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je aktivní účast v semináři a plnění požadovaných úkolů, povoleny jsou nanejvýš dvě absence.