Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Epochen der deutschen Literatur (KGN / 1EP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGN / 1EP - Epochen der deutschen Literatur, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednáška seznámí studenty chronologicky s jednotlivými epochami německé literatury. Jednotlivé epochy budou s ohledem na časovou omezenost přednášky představeny jen stručně, u jednotlivých epoch budou uvedena nejdůležitější historická data, charakteristika epochy, nejdůležitější autoři a jejich díla. V případě většího zájmu o určitou epochu budou studentům doporučeny specializované přednášky. Na začátku každé hodiny dostanou studenti pro snadnější orientaci ?Thesenenblatt? se stručným přehledem o probírané epoše.

Získané způsobilosti

Výsledná kompetence spočívá v základním přehledu o vývojových etapách německé literatury od počátků po současnou literaturu a ve schopnosti chápat literární text v souvislostech literárně historických i obecně historických, estetických, sociologických a v komparativním vztahu k literatuře mateřského jazyka/či literatuře druhého oboru.

Literatura

Frenzel. Daten deutscher Dichtung, DTV. 1962. DTV Atlas deutsche Literatur. 1983. Gumbrecht/Link-Heer (Hrsg.). Epochenschwellen und Epochenstrukturen im Diskurs der Literatur und Sprachtheorie. Frankfurt/M. Suhrkamp, 1985. Jauß. Literaturgeschichte als Provokation. Frankfurt/M Suhrkamp, 1970.

Požadavky

Písemný test + četba.

Garant

Mgr. Milan Horňáček, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Soňa ČernáMgr. Jiří Černýprof. PhDr. Ingeborg Fialová, Dr.Mgr. Milan Horňáček, Ph.D.prof. Mgr. Jörg Krappmann, Ph.D.Mgr. Lukáš Motyčka, Ph.D.Mgr. Sabine Voda Eschgfäller, Dr.