Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modul Philosophie 2 (KGN / 2M32)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGN / 2M32 - Modul Philosophie 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Modul zprostředkuje studentům přehled o centrálních epochách filozofie německy mluvících zemí. Zvláštní důraz je proto kladen na disciplíny teorie poznání, ontologie, fenomenologie, filozofie jazyka a filozofie náboženství. Přednášky, semináře a speciální kurzy zaměřené na četbu textů (publikace vybraných filozofů: Kant, Nietzsche, Husserl, Heidegger, Tillich atd.) rozšíří systematicky a strukturují znalosti německé a rakouské filozofie, což studentům umožní strukturované zpracování individuálních poznatků získaných četbou dalších textů.Nabídka jednotlivých předmětů v rámci modulu a jejich anotace: germanistika.upol.czSeznam nabízených seminářů je aktualizován na počátku každého semestru. Studenti si ze stále se obměňující nabídky vyberou libovolný počet seminářů a ukončí je zápočtem. Při výběru se řídí vlastní úvahou se znalostí výstupních kompetencí, kterých musí dosáhnout před závěrečnou zkouškou (viz kánon otázek ke SSZk).

Získané způsobilosti

Rozšíření schopností analýzy a kritického posouzení argumentační výstavby filozofických textů; širší německá odborná slovní zásoba z oblasti filozofie; přehled o dějinách centrálních filozofických pojmů (bytí, poznání, původ, teorie chování, atd.), který zprostředkuje povědomí o specifické odborné historické sémantice; kompetence při přípravě a vypracování vlastních odborných textů k problematice filozofie německy mluvících zemí; systematické znalosti dějin filozofie v německy mluvících zemích.

Literatura

+Viz. anotace jednotlivých předmětů v rámci modulu./See the annotations of individual lectures and seminars within the module.

Požadavky

Úspěšné absolvování kurzů, které jsou součástí modulu.

Garant

prof. Mgr. Jörg Krappmann, Ph.D.