Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modul Philosophie 3 (KGN / 2M33)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGN / 2M33 - Modul Philosophie 3, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Modul zprostředkuje studentům přehled o centrálních epochách filozofie německy mluvících zemí. Zvláštní důraz je proto kladen na disciplíny teorie poznání, ontologie, fenomenologie, filozofie jazyka a filozofie náboženství. Přednášky, semináře a speciální kurzy zaměřené na četbu textů (publikace vybraných filozofů: Kant, Nietzsche, Husserl, Heidegger, Tillich atd.) rozšíří systematicky a strukturují znalosti německé a rakouské filozofie, což studentům umožní strukturované zpracování individuálních poznatků získaných četbou dalších textů.Nabídka jednotlivých předmětů v rámci modulu a jejich anotace: germanistika.upol.czSeznam nabízených seminářů je aktualizován na počátku každého semestru. Studenti si ze stále se obměňující nabídky vyberou libovolný počet seminářů a ukončí je zápočtem. Při výběru se řídí vlastní úvahou se znalostí výstupních kompetencí, kterých musí dosáhnout před závěrečnou zkouškou (viz kánon otázek ke SSZk).

Získané způsobilosti

Rozšíření schopností analýzy a kritického posouzení argumentační výstavby filozofických textů; širší německá odborná slovní zásoba z oblasti filozofie; přehled o dějinách centrálních filozofických pojmů (bytí, poznání, původ, teorie chování, atd.), který zprostředkuje povědomí o specifické odborné historické sémantice; kompetence při přípravě a vypracování vlastních odborných textů k problematice filozofie německy mluvících zemí; systematické znalosti dějin filozofie v německy mluvících zemích.

Literatura

+Viz. anotace jednotlivých předmětů v rámci modulu./See the annotations of individual lectures and seminars within the module.

Požadavky

Úspěšné absolvování kurzů, které jsou součástí modulu.

Garant

prof. Mgr. Jörg Krappmann, Ph.D.

Vyučující

prof. Mgr. Jörg Krappmann, Ph.D.