Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modul Kunstgeschichte 3 (KGN / 2M73)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGN / 2M73 - Modul Kunstgeschichte 3, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Jádro druhého bloku tvoří tři povinné kurzy, které prohloubí znalosti studentek a studentů na poli umění v českých zemích. Nepovinné kurzy rozšiřují základní nabídku tím, že se zaměřují na detailní znalost vybraných aspektů pojednávaných období. Nastíní posluchačům problematiku poznání výtvarné kultury, problémy interpretace a datace, obeznámí je se vztahy uvnitř umělecké produkce nebo spojitosti vývoje společnosti a jejího kulturního vývoje. Kurzy by se vždy měly zaměřit na komparaci celoevropského/světového vývoje s vývojem v českých zemích.Nabídka jednotlivých předmětů v rámci modulu a jejich anotace: germanistika.upol.czSeznam nabízených seminářů je aktualizován na počátku každého semestru. Studenti si ze stále se obměňující nabídky vyberou libovolný počet seminářů a ukončí je zápočtem. Při výběru se řídí vlastní úvahou se znalostí výstupních kompetencí, kterých musí dosáhnout před závěrečnou zkouškou (viz kánon otázek ke SBZk).

Získané způsobilosti

Modul dějiny umění poskytne studentům a studentkám základy vědeckého bádání na poli vizuální kultury. Posluchači se budou nejen orientovat v umění od středověku až po současnou dobu, ale budou především schopni "myslet o umění", tedy zabývat se funkcí umělecké památky, mecenátem, poznat základní umělecké techniky, interpretovat vztah textu a obrazu, orientovat se v šířeji pojatých dějinách umění (tzv. Bildwissenschaft) a jejich metodách. Osvojí si základy zpracování stavebně historického průzkumu jako i názvosloví dějin umění na takové úrovni, aby bez problémů překládali odborná pojednání.

Literatura

Viz. anotace jednotlivých předmětů v rámci modulu./See the annotations of individual lectures and seminars within the module.

Požadavky

Úspěšné absolvování kurzů, které jsou součástí modulu.

Garant

Mgr. Jiří Černý

Vyučující

Mgr. Jiří Černýprof. PhDr. Libuše Spáčilová, Dr.