Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Md. lingvistický 1: Diachronní lingv. (KGN / 3LG1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGN / 3LG1 - Md. lingvistický 1: Diachronní lingv., Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Při charakteristice hlavních etap vývoje němčiny je kladen důraz na sociální, kulturní a pragmatické aspekty vývoje německého jazyka od staré a střední horní němčiny, přes novou horní němčinu, významné vývojové etapy, v níž se postupně vytvářejí předpoklady pro vznik jednotného spisovného německého jazyka. Kurzy modulu poskytují rovněž informace o vývoji němčiny v období od 18. do první poloviny 20. století.Více informaci, anotace jednotlivých přednášek a seminářů: www. germanistika.cz

Získané způsobilosti

Student získá přehled o vývojových etapách německého jazyka v komparaci s jinými germánskými jazyky a s češtinou, obeznámí se s problematikou diachronního zkoumání jazyka a bude schopen svých teoretických znalostí užívat v praxi vlastního výzkumného zadání.

Literatura

Eggers, Hans . Deutsche Sprachgeschichte. Band I, II. Hamburg, 1991. Schmidt, W. u. Koll. Geschichte der deutschen Sprache. Berlin, 1984. Polenz, Peter von. Geschichte der deutschen Sprache. Berlin - New York, 1978. Schmidt, Wilhelm. Geschichte der deutschen Sprache. 7., verbesserte Auflage. Stuttgart, 1996. Paul, H. Mittelhochdeutsche Grammatik. Tübigen, 1975. Mettke, H. Mittelhochdeutsche Grammatik. Leipzig, 1978.

Požadavky

Úspěšné absolvování kurzů, které jsou součástí modulu.