Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktivní účast na konferenci (příspěvek) (KGN / 9AK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGN / 9AK1 - Aktivní účast na konferenci (příspěvek), Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahy jednotlivých doktorandských seminářů jsou variabilní s ohledem na výstupní kompetenci. Příklady:- Germanistika jako "Kultugeschichte a Geistesgeschichte?" Specifika zkoumání dějin literatury pod zorným úhlem těchto disciplín.- Semiotika a Umberto Eco- Dějiny výzkumu pražské německé literatury- Teorie dramatu (na příkladu dramat Franze Grillparzera)- Ne-sausurovské modely jazyka. Kritika jazyka z řad představitelů konzervativní revoluce- Středověká literatura z Moravy a ČechSeminář bývá veden některým ze členů oborové rady či přizvaným odborníkem. Spadá-li téma do disertačního zadání některého z doktorandů, referuje tento v průběhu semináře o své práci. Centrem semináře je diskuse nad zadanými texty sekundární literatury. Některé ze seminářů byly/jsou organizovány jako bi- a trilaterální studentské vědecké konference s partnery z Německa (FU Berlín, Jena, Konstanz) a Rakouska (Vídeň)

Získané způsobilosti

Výstupní kompetence: všeobecná vzdělanost v oboru a oborech příbuzných: Absolvent doktorského studia filologie, oboru německá literatura disponuje spolehlivými znalostmi literární teorie a dějin literatury a obecnými dovednostmi potřebnými pro filologickou práci. Je schopen samostatné odborné analýzy literárních textů v nejširším smyslu jakož i orientace v jednotlivých směrech literárněvědného bádání v minulosti i současnosti. Kromě širokého přehledu o celém oboru získá navíc detailní znalosti v rámci předmětu své specializace. Získaná kvalifikace jej předurčuje k uplatnění na pozicích filologického či obecně humanitního zaměření vyžadujících samostatné kritické myšlení a schopnost prezentace získaných poznatků ať už ve vysokoškolské sféře či ve vědeckých institucích.

Literatura

v závislosti na tématu semináře/depending on the topic of seminar.

Požadavky

aktivní účast v semináři, četba literatury zadané k tématu semináře

Garant

prof. PhDr. Ludvík Václavek, CSc.