Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modul Soziologie * (KGN / BSZSS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGN / BSZSS - Modul Soziologie *, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Státní bakalářská zkouška se skládá z ústní zkoušky z modulu lingvistika a z modulu literatura, přičemž ústní zkoušky z obou modulů mají dvě části: V první části student "losuje" jeden z okruhů předem známého kánonu otázek, ve druhé části zkoušky předloží návrh dvou témat (jimž se v průběhu studia v rámci odborného modulu cíleně věnoval) a doprovodí ho reprezentativním seznamem studijní literatury. Examinátor zvolí jedno z nich k podrobné diskusi. Lingvistickou a literární část SZZk je třeba vykonat v jednom termínu.

Získané způsobilosti

Absolvent zvládne metodiku vědecké práce: bude mít všeobecnou schopnost zacházet s texty všeho druhu, porozumět jejich kontextům a vztahům, interpretovat, hledat a třídit informace, rozumět složitým procesům společenské povahy zejména v kontextu česko-německých vztahů.Speciální dovednosti:- získá jazykové kompetence odpovídá stupni C1 referenčního rámce MŠMT- získá znalosti a kompetence v oboru německá filologie odpovídající bakalářskému stupni vzdělání,- získá obecně kulturní přehled o dějinách, dějinách ducha, kultuře a umění německy mluvících zemí - v úzkém propojení a v komparaci s kulturními dějinami vlastní národní kultury,- bude vybaven k pokračování ve studiu německé filologie v magisterském stupni - bude senzibilizován pro vnímání a pochopení jazyka jako organonu poznání, instrumentu pro vědecké uchopení světa a tvůrce myšlenkových a ideových/ ideologických paradigmat.

Literatura

Uvedena u povinných předmětů (modulů)./Listed with the compulsory courses (modules).

Požadavky

Úspěšně vykonat lingvistickou i literární část bakalářské zkoušky. Při neúspěchu v jedné části musí student opakovat celou státní závěrečnou zkoušku.

Garant

prof. Mgr. Jörg Krappmann, Ph.D.