Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro pokročilé 2 (KGN / JCJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGN / JCJ2 - Němčina pro pokročilé 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní náplní je prohlubování znalostí německé gramatiky, zvyšování schopnosti rozumět psaným textům i mluveným projevům a aktivní schopnosti komunikovat v německém jazyce.Důraz je kladen na precizaci výrazů, rozšiřování slovní zásoby, na schopnost tvůrčím způsobem užívat gramatických pravidel, na interpretační práci s textem a dokonalé porozumění mluvenému slovu.

Získané způsobilosti

Prohloubení znalostí německé gramatiky, schopnost rozumět psaným textům i mluveným projevům a aktivní schopnosti komunikovat v německém jazyce, znalost obecných zásad vědecké práce (práce s prameny, se sekundární literaturou, čtení německých textů starších vrstev jazyka i literatury).

Literatura

Dr. Michaela Perlmann-Balme, Susanne Schwalb. EM neu 2008 Hauptkurs. Ismaning: Hueber, 2008. Meil, Kläre; Arndt, Margit. ABC der starken Verben. Ismaning, 1976. Buscha, J., & Helbig, G. (2001). Deutsche Grammatik: ein Handbuch für den Ausländerunterricht. Berlin: Langenscheidt. Siegel, M. (2000). Sprache, Stil, Struktur: Analyse und Komposition von Texten im Studium. Olomouc: Univerzita Palackého. Rinas, K. (2003). Vorsicht - Fehler!: odstraňujeme nejčastější "české" chyby v němčině. Plzeň: Fraus.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, splnění všech zadaných úkolů.

Garant

Mgr. Kristýna Solomon, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Adéla RossípalováMgr. Kristýna Solomon, Ph.D.