Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Epochen der deutschen Kunstgeschichte (KGN / KSPN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGN / KSPN - Epochen der deutschen Kunstgeschichte, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Příklady obsahu jednotlivých přednášek:Germanistika jako kulturní věda: přístupy, modely, metodyDuchovní dějinyJudaistika; dějiny židů v NěmeckuDějiny umění v německy mluvících zemích

Získané způsobilosti

Přednáška si klade za cíl seznámit studenty s problémy, otázkami a metodami některých disciplín, jejichž znalost je podstatná pro studium německé společnosti a kultury. Důležitou úlohu přitom hraje v poslední době často diskutovaný model "germanistika jako kulturní věda".

Literatura

+ V závislosti na tématu přednášky/Depending on the topic of lecture. Benthien, Claudia; Velten, Hans Rudolf [Hrsg.]. Germanistik als Kulturwissenschaft. Eine Einführung in neue Theoriekonzepte. Reinbeck: Rowohlt, 2002. Hansen, Klaus P. Kultur und Kulturwissenschaft. Tübingen: Francke, 1995. Daniel, Ute. Kompendium Kulturgeschichte. Theorien, Praxis, Schlüsselwörter. Frankfurt a. M.: Suhrkamp, 2004. Böhme, Hartmut; Matussek, Peter; Mäller, Lothar. Orientierung Kulturwissenschaft. Was sie sein kann, was sie will. Reinbeck: Rowohlt, 2000.

Požadavky

Požadavky absolvování: zkouška- prezenční tutoriál, řízené samostatné studium-zpracování analýzy v rozsahu 10 stran

Garant

prof. PhDr. Libuše Spáčilová, Dr.

Vyučující

Mgr. Jiří Černýprof. PhDr. Libuše Spáčilová, Dr.