Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika předávání filol. informací (KGN / ME1UZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGN / ME1UZ - Metodika předávání filol. informací, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář navazuje na přednášku a rozvíjí teoretické informace na úrovni praktické. Na konkrétních příkladech budou pojednána následující dílčí témata: analýza učebnic pro výuku němčiny v historickém vývoji, práce se slovní zásobou, práce s gramatikou, nácvik korektní výslovnosti, čtení a poslech s porozuměním, rozvoj ústního a písemného projevu, korekce chyb, práce s učebnicí a videem v současném vyučování němčiny.

Získané způsobilosti

schopnost uplatnit v přednáškách získané teoretické poznatky v praxi při vytváření scénářů k vyučovacím hodinám a při koncipování projektů pro rozvíjení čtyř základních řečových dovedností ve výuce

Literatura

Storch, Günther. Deutsch als Fremdsprache. Eine Didaktik. München, 1999. Zajícová, Pavla. Didaktik der Fremdsprache Deutsch. Einführung in die Didaktik des Deutschen als Fremdsprache. Ostrava, 2002. Neuner, Gerhard; Hunfeld, Hans. Methoden des fremdsprachlichen Deutschunterrichts. Berlin und München, 1993. Společný evropský referenční rámec pro jazyky. Jak se učíme jazykům, jak je vyučujeme a jak v jazycích hodnotíme. Olomouc, 2002. Sylaby a doplňující materiály z přednášek.

Požadavky

aktivní účast na semináři, úspěšné zvládnutí zápočtového testu, vypracování projektu, jehož předmětem bude práce s autentickým textem dle vlastního výběru

Garant

prof. PhDr. Libuše Spáčilová, Dr.

Vyučující

prof. PhDr. Libuše Spáčilová, Dr.