Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro mírně pokročilé 4 (KGN / NMP4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGN / NMP4 - Němčina pro mírně pokročilé 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Důraz bude kladen především na zdokonalení komunikačních schopností, dále na osvojení gramatiky, rozšíření slovní zásoby a porozumění. Pracovat se bude s jednou z nejmodernějších učebnic renomovaného německého vydavatelství Hueber s učebnicí Menschen. Konkrétně se jedná o díl Menschen B1.1.

Získané způsobilosti

Prohloubení znalostí německé gramatiky, schopnost rozumět psaným textům i mluveným projevům a aktivní schopnosti komunikovat v německém jazyce, znalost obecných zásad vědecké práce (práce s prameny, se sekundární literaturou, čtení německých textů starších vrstev jazyka i literatury).

Literatura

Angela Pude. (2014). Menschen A 2.1/A 2.2/B 1.1/B 1.2. München: Hueber. Meil, Kläre; Arndt, Margit. ABC der starken Verben. Ismaning, 1976. Helbig, Gerhard; Buscha, Joachim. Deutsche Grammatik. Ein Handbuch für den Ausländerunterricht. Berlin und München, 2001. Siegel, Martin. Sprache, Stil, Struktur: Analyse und Komposition von Texten im Studium. Olomouc, 2000. Rinas, Karsten. Vorsicht - Fehler! Odstraňujeme nejčastější "české" chyby v němčině. Plzeň, 2003.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, splnění všech zadaných úkolů.

Garant

Mgr. Pavlína Kleiberová

Vyučující

Mgr. Jaromír Czmero, Ph.D.Mgr. Pavlína KleiberováMgr. Adéla RossípalováMgr. Magdaléna Stárková, M.A.