Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Editionswissenschaft - Seminar (KGN / TXS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGN / TXS - Editionswissenschaft - Seminar, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V semináři budou studenti na praktických ukázkách seznámeni se základními typy edic. Připraví krátký dosud nevydaný historický text k vydání a napíší vlastní komentář k této miniedici.

Získané způsobilosti

Student získá praktické poznatky o jednotlivých etapách editorovy činnosti při vydávání edic historických textů.

Literatura

Bein, Thomas. Altgermanistische Editionswissenschaft. Frankfurt am Main , 1995. Schwob, Anton; Kranich-Hofbauer, Karin; Suntiger, Diethard. Historische Edition und Computer. Möglichkeiten und Probleme interdisziplinärer Textverarbeitung und Textbearbeitung. Graz, 1989. Spáčilová, Libuše; Spáčil, VladimírSpáčilová, Libuše; Spáčil, Vladimír. Památná kniha olomoucká z let 1430-1492, 1528. Olomouc, 2004. Mundt, Lothar; Roloff, Hans Georg; Seelbach, Ulrich. Probleme der Edition von Texten der Frühen Neuzeit. Tübingen, 1992. Vašák, Pavel. Textologie- Teorie a ediční práce. Praha, 1993.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, příprava krátkého dosud nevydaného historického textu k vydání, příprava vlastní ediční poznámky.

Garant

prof. PhDr. Libuše Spáčilová, Dr.