Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Archivnictví (KHI / ARSA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / ARSA - Archivnictví, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Jedná se o část státní závěrečné zkoušky bakalářského studia oboru archivnictví, která probíhá ústní a komisionální formou dle platných studijních předpisů. Studentovi/studentce je zadána otázka z předem známého seznamu, je mu/jí ponechán čas na přípravu a poté odpovídá před komisí státní závěrečné zkoušky.Otázky vycházejí z platného archivního zákona, reflektují platný organizační systém archivů v České republice a dotýkají se i archivů v dalších zemích. Čerpají také z historie oboru, dotazují se na významné osobnosti oboru i používanou odbornou terminologii, odrážejí práci archiváře i vztah mezi archivy a dalšími paměťovými institucemi.

Získané způsobilosti

Posluchač splní část státní závěrečné zkoušky bakalářského studia oboru archivnictví.

Literatura

Šťouračová, J.:. Úvod do archivnictví. Brno 1999. Bartoš, J. (1995). Úvod do archivnictví pro historiky. Olomouc. Bartoš, J., & Chobot, K. (2000). Úvod do archivnictví pro historiky. Olomouc: Univerzita Palackého.

Požadavky

Úspěšné absolvování této části státní závěrečné zkoušky bakalářského studia oboru archivnictví zahrnuje posluchačův samostatný výklad problematiky na odpovídající úrovni i jeho schopnost reagovat na položené dotazy, ať již od zkoušejícího, tak od dalších členů komise.

Garant

Mgr. Jana Oppeltová, Ph.D.

Vyučující

prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D.Mgr. Jana Oppeltová, Ph.D.Mgr. Jana Oppeltová, Ph.D.