Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny pravěku (KHI / DP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / DP - Dějiny pravěku, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1.Úvod do studia dějin pravěku2.Archeologická paradigmata3.Antropogeneze4.Paleolit5.Neolit6.Eneolit7.Doba bronzová8.Halštat9.Latén10.Doba římská11.Stěhování národů12.Raně středověká archeologieSemináře:1.Rozdělení témat2.Dějiny bádání3.Pomocné archeologické disciplíny4.Artefakty5.Ekofakty6.Přírodní prostředí7.Suroviny8.Experimentální archeologie9.Strava10.Oděv11.Svět idejí12.Stezky a komunikace

Získané způsobilosti

Detailnější orientace v problematice archeologické práce a ve vývoji osídlení od nejstarších do raného středověku.

Literatura

Podborský, V. Dějiny pravěku a rané doby dějinné. Skripta FF MU v Brně. Brno, 2006. více autorů. Archeologie pravěkých Čech 1-7. Praha, 2007. Měřínský, Z. České země od příchodu Slovanů po Velkou Moravu I. Praha, 2002. Měřínský, Z. České země od příchodu Slovanů po Velkou Moravu II. Praha, 2006. Podborský, V. Pravěké dějiny Moravy. Vlastivěda moravská. Brno, 1993.

Požadavky

Účast na výuce a studium doporučené literatury. V semináři navíc zpracování a prezentace vybraného tématu a aktivní práce v semináři (zapojení se do diskuse, příprava diskusního příspěvku).

Garant

Mgr. Pavlína Kalábková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavlína Kalábková, Ph.D.