Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzština pro historiky (pokročilí) (KHI / F8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / F8 - Francouzština pro historiky (pokročilí), Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Během semestru přináší vyučující do výuky historické texty, na jejichž základě je rozvíjena schopnost studentů porozumět historickému textu ve francouzštině a dále s ním pracovat.Gramatika a slovní zásoba jsou prohlubovány a procvičovány za použití dalších, doplňkových cvičení, dodaných do výuky vyučujícím. Rovněž poslechové a konverzační dovednosti studentů jsou rozvíjeny za použití doplňujících materiálů.

Získané způsobilosti

Studenti rozumí francouzskému psanému textu na historické téma a tento text umí interpretovat. Krátké shrnutí textu ve francouzštině umí jak ústně přednést, tak písemně zpracovat.

Literatura

Markéta Zettlová, Marc Baudinet. Cvičebnice francouzské gramatiky. Praha, 1997. ISBN 80-901988-8-0.Josef Hendrich, Otomar Radina, Jaromír Tláskal. Francouzská mluvnice. Plzeň, 2001. ISBN 80-7238-064-8.Marie Pravdová. Francouzština pro začátečníky/Le français pour vous1 . Praha, 1999. ISBN 80-85927-10-1.Velký francouzsko-český česko-francouzský slovník . Brno, 2007. ISBN 978-80-87062-05-0.

Požadavky

Pro získání zápočtu se musí student účastnit vyučovacích hodin, pravidelně se na ně připravovat, vypracovávat domácí úkoly. Dále musí student během semestru přednést krátký referát na zadané téma a odevzdat ho taktéž v psané podobě.

Garant

Mgr. Jitka Kohoutová

Vyučující

Mgr. Jitka Kohoutová