Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Intelektuální dějiny Evropy (KHI / IDE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / IDE - Intelektuální dějiny Evropy, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Evropa a vývoj vědy;- Věda v Evropě od antického Řecka do počátku 21. století;- Vliv náboženství v Evropě na vývoj vědy- Moderní trendy nacionalizmu

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni analyzovat historický vývoj vědy v zemích geografické Evropy a navrhnout účinná opatření týkající se vlivu náboženství na vědu.

Literatura

Roberts, J. M. A history of Europe. New York, 1997. Russell, Bertrand. A history of western philosophy. New York, 1972. Bryson, Bill. A short history of nearly everything. New York, 2003. Perry, Marvin. An intellectual history of modern Europe. Boston, 1993. Anderson, Benedict. Imagined communities: reflections on the origin and spread of nationalism. London, 2000. Onfray, Michel. Traite? d athe?ologie: physique de la me?taphysique. Paris, 2005.

Požadavky

Kurz má dvě formální požadavky: aktivní účast v seminárních rozpravách a absolvování závěrečného testu.

Garant

PhDr. Karel Podolský

Vyučující

Mgr. Srdjan Jovanović, Ph.D.