Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Letní škola klasických studií (KHI / LŠKS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / LŠKS - Letní škola klasických studií, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu jsou přednášky a cvičení na každoročně zvolené téma, které se pojí k antice či klasickým tradicím v ČR i ve světě, případně také k řeckému a latinskému jazyku v antice či v pozdějších obdobích. Vybraná témata se váží k různým oborům, jako jsou historie, filozofie, literatura, právo, archivnictví, dějiny umění, linvistika či archeologie.

Získané způsobilosti

Rozšíření znalostí k různým tématům pojícím se k oborům historie, klasická filologie, filozofie, dějiny umění, archivnictví, pomocné vědy historické. Prohloubení znalosti práce s písemnými prameny, neboť součástí Letní školy je také čtení, překlad a interpretace písemných pramenů psaných v řečtině a latině.

Literatura

Svoboda, K. Antika a česká vzdělanost od obrození do první války světové. Praha: Nakladatelství Československé akademie věd, 1957. Petr, F. Olejomalba a enkaustika. Praha: Peometheus, 1929. Putna, M. C. Řecké nebe nad námi, aneb, Antický košík: studie k druhému životu antiky v evropské kultuře. Praha: Academia, 2006. ISBN 8020014195.Grafton, A., Most, G. W., & Settis, S. The classical tradition. Cambridge, Mass: Belknap Press of Harvard University Press, 2013. ISBN 978-0-674-07227-5.Bažant, J., & Kroupa, J. K. Umění českého středověku a antika. Praha: KLP, 2000. ISBN 8085917734.

Požadavky

Zápočet - aktivní účast na cvičeních a přednáškách Letní školy klasických studií.Kolokvium - diskuse o seminární práci na téma některé z přednášek či cvičení realizovaných v příslušném roce konání Letní školy klasických studií, jejíž hlavní téma se každý rok mění.

Garant

PhDr. Ivana Koucká

Vyučující

PhDr. Ivana Koucká