Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pořádání a katalogizace notového materiá (KHI / POR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / POR - Pořádání a katalogizace notového materiá, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Po základním seznámení s odbornou terminologií a různými podobami notového záznamu používanými od 17. do 20. století, bude výuka pobíhat přímo nad notami v terénu ? pod odborným dohledem budou studenti pořádat a popisovat soubory rukopisných a tištěných not a vyplňovat katalogizační formuláře.

Získané způsobilosti

Schopnost správně seřadit jednotlivé části notového záznamu hudební skladby a vytvořit jeho podrobný katalogizační záznam

Literatura

Racek, J. Česká hudba od nejstarších dob do počátku 19. století. Praha , 1958. Hrčková, N. Dějiny hudby I. Středověk . Praha, 2005. Sehnal, J. Dějiny hudby na Moravě . Brno, 2001. Hudba v českých dějinách od středověku do nové doby. Praha , 1989. Martinek, R. a kol. Inventarizace drobných církevních fondů. Archiválie, knihy, notový materiál a liturgické textilie. Olomouc, 2008. Pulkert, O. Pokyny ke katalogizaci hudebnin. Praha, 1966. Koubek, J. (ed.). Průvodce po pramenech k dějinám hudby. Fondy a sbírky uložené v Čechách. Praha , 1969.

Požadavky

Zápočet bude udělen za aktivní účast na seminářích, hodnocení zkoušky bude záviset na kvalitě uspořádaného a zkatalogizovaného notového materiálu

Vyučující

Mgr. Tomáš Sedoník