Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cyklus přednášek odborníků z praxe (KHI / QCOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / QCOP - Cyklus přednášek odborníků z praxe, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz se skládá z přednášek hostujících odborníků z praxe, kteří studenty seznámí s aplikací teoretických poznatků v každodenní praxi. Studenti se dozví, jaké jsou nejaktuálnjěší trendy v postupech a technologiích používaných v oborově blízkých institucích jako jsou např. muzea, archívy, památkové ústavy, knihovny aj. Dále jim budou představeny znalosti a dovednosti nezbytné pro práci na různých pozicích v těchto institucích, stranou nezůstanou ani problémy a témata v těchto odvětvích praxe aktuálně řešená.Pro tento ak. rok jsou plánovány přednášky na následující témata:- Prezentace kulturního dědictví veřejnosti- Digitalizace a mikrofilmování- Spolupráce archivu s regionálními paměťovými institucemi, školami a sdruženími- Muzeum a doprovodné programy (nejen) pro děti- Správa zámeckých sbírek ? každodenní praxe, kurátorství, digitalizace- Galerie a tvorba výstav ? věda provázená úředním šimlem- Ochrana památek a její limity- Prezentace moderní historie ve vysílání zpravodajství České televize

Získané způsobilosti

Student zná podobu každodenní praxe v institucích a povoláních, která jsou oborově blízká studiu historie, orientuje se v moderních postupech a technologiích používaných v muzejní, archivní, památkové aj. práci, ví, jaké jsou aktuální trendy a problémy praxe.

Literatura

není doporučena literatura.

Požadavky

Student je povinnen účastnit se přednášek hostů a být na každou hodinu připraven ? tzn. prostudovat si materiály, které se k přednášce vážou, zpracovat v písemné podobě pracovní list a následně se ve výuce účastnit diskuse.

Garant

Mgr. Jitka Kohoutová

Vyučující

Mgr. Jan KohoutMgr. Jitka Kohoutová