Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika dějepisu 2 (KHI / QDD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / QDD2 - Didaktika dějepisu 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka je realizována v úzké spolupráci s vybranými základními a středními školami, na nichž studenti v průběhu kurzu absolvují kolektivní a individuální náslechy, rozbory navštívených hodin s učiteli dějepisu, samostatně pod vedením učitelů dějepisu řeší projekty související s prací učitele dějepisu na ZŠ a SŠ a realizují vlastní výuku.

Získané způsobilosti

Studenti získávají konkrétní zkušenosti, dovednosti a návyky z přímé výuky dějepisu ještě v průběhu studia na VŠ a před absolvováním pedagogické praxe. Seznámí se v praxi s didaktickými metodami a pomůckami při výuce dějepisu, ověří si efektivitu jednotlivých metod a forem organizace výuky, naučí se sestavit vyučovací hodinu. Zvláštní pozornost je věnována aktivizačním metodám, práci s učebnicemi, práci s interaktivní tabulí, mezipředmětovým vazbám a klíčovým kompetencím.

Literatura

Dominová, Daniela. Aktivizující metody ve výuce dějepisu. Ostrava, 2008. Denisa Labischová. Didaktická média ve výuce dějepisu. Ostrava, 2008. Ondřej Hausenblas a kol. Klíčové kompetence na gymnáziu. Praha, 2008. Vratislav Čapek ? Blažena Gracová ? Tomáš Jílek ? Helena Východská. Úvod do studia didaktiky dějepisu. Plzeň, 2005.

Požadavky

Absolvování předepsaného počtu kolektivních náslechů v hodinách dějepisu na ZŠ a Gymnáziu, příprava na každou hodinu, vypracování pracovního listu, účast v diskusi.

Garant

doc. Mgr. Radmila Prchal Pavlíčková, Ph.D.