Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dokumentace a popis funerálních památek (KHI / QFP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / QFP - Dokumentace a popis funerálních památek, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Duben 2015(v seminární pracovně archivnictví, termín bude upřesněn na webu KHI): Krátká informativní schůzka pro zájemce o tento seminář (organizační záležitosti, potřebné vybavení, studijní materiály).Červen 2015 - čtvrtek (termín bude upřesněn na webu KHI): Příjezd na místo pořádání do 15.00, seznámení se s členy realizačního týmu a průběhem semináře, úvodní přednáška Dr. Šeráka, prohlídka místa a jeho pamětihodností.Červen 2015 - pátek (termín bude upřesněn na webu KHI): Seznámení s dalšími organizačními a metodickými záležitostmi, včetně výkladu, jak popisovat litinové kříže a vyplňovat evidenční karty. Aplikace získaných poznatků v praxi a vlastní dokumentace památek.Červen 2015 - sobota a neděle (termín bude upřesněn na webu KHI): Pokračování ve fyzickém popisu a fotodokumentaci památek, následné zanešení do evidenčních karet. Dále pak porovnání konkrétních křížů se vzory v dochovaných propagačních katalozích litinových výrobků a určení provenience. Pokud čas dovolí, je možnost navštívit zajímavá místa v okolí. V neděli večer bude probíhat evaluace kurzu.Červen 2015 - pondělí(termín bude upřesněn na webu KHI): Ráno odjezd.

Získané způsobilosti

Student se naučí inventarizovat drobné funerální památky a získá praktické zkušenosti s jejich popisem.

Literatura

Kolektiv. Malý technický manuál pro péči o drobné historické stavby. Višňové, 2010. Kaplička na návsi, křížek v polích. Česká Lípa, 2006. Hájek, Tomáš - Bukačová, Irena. Příběh drobných památek. 2001.

Požadavky

Aktivní účast na celém čtyřdenním semináři, vypracování a odevzdání min. 20 katalogových karet litinových křížů. Zápočet a kolokvium bude ceněno 2 kredity.

Garant

Mgr. Jana Oppeltová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana Oppeltová, Ph.D.