Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektový management (KHI / QPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / QPM - Projektový management, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz, který je vyučován v kooperaci se dvěma odborníky z praxe, sestává z teoretické a praktické části.1) V teoretické části budou studenti seznámeni se základy projektového řízení:a) co je to projekt, jaké jsou základní principy jeho fungování a zásady správného řízeníb) příprava a realizace projektu po obsahové stráncec) příprava a řízení rozpočtu projektud) základy řízení lidských zdrojůe) prospěšná administrace projektuf) jak napsat kvalitní projektovou žádost2) V praktické části pak bude následovat praktická aplikace získaných poznatků. Studenti si projektování vyzkouší na modelových projektech:- Připravována je projektová žádost ke skupinovému projektu.- Skupinový projekt je následně realizován, uzavřen a vyhodnocen.- Samostatně studenti připravují v písemné podobě žádost k individuálnímu projektu.

Získané způsobilosti

Student zná základy projektového řízení, umí připravit projekt malého a středního rozsahu a následně ho realizovat. Student zná základy řízení obsahové i rozpočtové stránky projektu, je proškolen v základních aspektech řízení lidských zdrojů. Student je schopen připravit projektovou žádost k projektu.

Literatura

Orlich, Donald C. and Nancy R. Shrope. Developing a Winning Grant Proposal. Abingdon and New York, 2013. Applegarth, Mike and Poster, Keith. Projektový management. Praha, 2006. Svozilová, Alena. Projektový management. Systémový přístup k řízení projektů. Praha, 2011. Smith, Nancy Burke and E. Gabriel Works. The Complete Book of Grant Writing: Learn to Write Grants Like a Professional. Naperville, 2012. Fox, Arlen Sue and Ellen Karsh. The Only Grant-Writing Book You?ll Ever Need: Top Writers and Grant Givers Share Their Secrets. New York, 2009. Robbins, Veronica. 101 Tips for Aspiring Grant Writers. Woodland, 2010.

Požadavky

Student je povinen účastnit se přednášek a seminářů a vypracovat zadané úkoly:- Příprava projektové žádosti ke skupinovému projektu, na němž pracují všichni frekventanti kurzu společně.- Realizace výše uvedeného, modelového skupinového projektu.- Příprava projektové žádosti k individuálnímu projektu.

Garant

Mgr. Jitka Kohoutová

Vyučující

Mgr. Jitka Kohoutová