Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzština pro historiky (mír. pokr.) (KHI / XF3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / XF3 - Francouzština pro historiky (mír. pokr.), Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní osu výuky tvoří práce s učebnicí Francouzština pro začátečníky/Le français pour vous (Marie Pravdová, Praha 1999). V úvodu semestru je zopakováno prvních 12. lekcí učebnice. V následujících týdnech jsou pak postupně probrány další 3 lekce, tj. lekce 13-15. Probíraná gramatika a slovní zásoba jsou procvičovány za použití dalších, doplňkových cvičení, dodaných do výuky vyučujícím. Rovněž poslechové a konverzační dovednosti studentů jsou rozvíjeny za použití doplňujících materiálů.

Získané způsobilosti

Studenti si rozšíří znalosti gramatiky o vztažná zájmena, osobní zájmena ve 3. a 4. pádě, o další nepravidelná slovesa (dire, ouvrir, voir, écrire, partir, dormir), budoucí čas či první typ podmínkových vět. Slovní zásoba a komunikační dovednosti jsou prohlubovány zejména v oblasti představování, návštěv u přátel, rodinných vztahů, popisu osoby atd.

Literatura

Markéta Zettlová, Marc Baudinet. Cvičebnice francouzské gramatiky. Praha, 1997. ISBN 80-901988-8-0.Josef Hendrich, Otomar Radina, Jaromír Tláskal. Francouzská mluvnice. Plzeň, 2001. ISBN 80-7238-064-8.Marie Pravdová. Francouzština pro začátečníky/Le français pour vous. Praha, 1999. ISBN 80-85927-10-1.Velký francouzsko-český česko-francouzský slovník. Brno, 2007. ISBN 978-80-87062-05-0.

Požadavky

Pro získání zápočtu se musí student účastnit vyučovacích hodin, pravidelně se na ně připravovat, vypracovávat domácí úkoly a na konci semestru napsat zápočtový test založený na látce probrané během semestru a odevzdat písemnou práci.

Garant

doc. Mgr. Radmila Švaříčková Slabáková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jitka Kohoutovádoc. Mgr. Radmila Švaříčková Slabáková, Ph.D.Mgr. Zdeňka Žáčková