Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturně hist. topograf. ant. světa 2 (KHI / XKHT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHI / XKHT2 - Kulturně hist. topograf. ant. světa 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu je seznámení se s dějinami, významem, archeologickým výzkumem i současným stavem četných antických lokalit. Podkladem pro práci v semináři jsou odborné monografie k dějinám jednotlivých míst, textové i obrazové průvodce, fotografický materiál, diapozitivy a videodokumenty. Geograficky se seminář soustředí především na oblast dnešního Řecka, Kréty, Turecka, Itálie a Sicílie.

Získané způsobilosti

Rozšíření znalostí o dějinách důležitých antických lokalit s důrazem na topografii zvolených míst a jejich význam v dějinách antiky.

Literatura

Pausaniás:. Cesta po Řecku. 1.-2. Mee, Ch. - Spathforth, A.: . Greece. An Oxford archaeological Guide. Neumann, J.: . Itálie. 1.-2. Bartoněk, A. - Bartoňková, D.: . Přímořkým světem Hellady. Claridge, A.: . Rome: an Oxford archaeological Guide. Brtnický, L.: . Topografie starého Říma. Groh, F.: . Topografie starých Athén. Swan, S.:. Turecko.

Požadavky

Zápočet - aktivní účast ve výuce, přednesení referátu na zadané téma.

Garant

PhDr. Ivana Koucká

Vyučující

PhDr. Ivana Koucká