Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Četba středověkých a renesančních textů1 (KKF / CSRT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKF / CSRT1 - Četba středověkých a renesančních textů1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu je četba, překlad a rozbor vybraných středověkých a renesančních textů, včetně výkladu textů v jejich kulturně - historickém kontextu.

Získané způsobilosti

Absolventi kursu si rozšíří své znalosti o středověké a renesanční latinské literatuře a schopnost číst a interpretovat středověký a renesanční latinský text. Získají ucelený pohled na vývoj latinského jazyka a literatury v kontinuitě s vývojem středověké a renesanční evropské společnosti.

Literatura

J.M.Pražák, F.Sedláček, F.Novotný. Latinsko-český slovník, Praha 1999. (eds.) Kuťáková, Eva; Anežka Vidmanová. Slovník latinských spisovatelů. Praha, 2004. ISBN 80-7335-042-4.Blaise, A. Lexicon Latinitatis Medii Aevi. Turnhout, 1975. Niermeyer, J.F. e.a. Mediae Latinitatis Lexicon minus (2 volumes). Leiden, 2002. ISBN 90-0412-900-6.

Požadavky

Přítomnost v hodinách, domácí úkol.

Garant

Mgr. Jana Engelbrechtová, Ph.D.