Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interpretační seminář 11 (KKF / ISB11)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKF / ISB11 - Interpretační seminář 11, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Četba a překlad vybraného latinského textu z klasického období.2. Komplexní rozbor vybraného textu zaměřený na jeho jazykové a stylistické zvláštnosti.3. Rozbor literární struktury textu.4. Zasazení textu do širšího kulturně historického kontextu.5. Historie literární interpretace textu.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je získat základní dovednosti při práci s latinským textem. Studenti se naučí využívat komentář k antickému textu, vyhledávat informace ve slovních, encyklopediích a jiných informačních zdrojích, a pracovat s domácí odbornou literaturu.

Literatura

Skinner, M. B. (ed.). (2007). A Companion to Catullus. Oxford. Holzberg, N. (2002). Catull. Der Dichter und sein erotisches Werk. München. Thompson, D. F. S. (1997). Catullus. Toronto. Gaisser, J. H.. (1993). Catullus and His Renaissance Readers. Oxford. Wiesman, T. P. (1985). Catullus and His World. A Reappraisal. Cambridge.

Požadavky

Aktivní účast na semináři. Esej na zvolené téma související s textem.

Garant

PhDr. Jiří Šubrt, Ph.D.