Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vystoupení s příspěvkem na mezin. konf. (KMU / 91BMK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / 91BMK - Vystoupení s příspěvkem na mezin. konf., Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Definování tématu referátu2. Definování metodologie3. Rozvržení struktury referátu4. Příprava jednotlivých součástí referátu5. Vytipování vhodné zahraniční konference6. Úprava textu dle formálních požadavků konference7. Zaslání abstraktu k publikaci8. Případné další úpravy referátu a jeho překlad do cizího jazyka9. Přednesení referátu na zahraniční konferenci a aktivní účast v diskusi10.Zápočet(kredity) uděluje na základě předneseného referátu a na návrh školitele garant oboru teorie a dějiny hudbyTento předmět je podpořen projektem CZ.1.07/2.2.00/28.0179 Diverzifikace a systematizace postgraduálního studia na FF UP v Olomouci.

Získané způsobilosti

Získané způsobilosti:- způsobilost definovat téma a metodologii pro referát na zahraniční muzikologické konferenci- způsobilost vystavět referát- způsobilost formálně upravit referát- způsobilost komunikace s pořadatelem konference- způsobilost veřejně přednést referát na konferenci- způsobilost odpovídat na dotazy a diskutovat na téma referátu na mezinárodní muzikologické konferenci

Literatura

Šanderová, J., & Miltová, A. (2005). Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách: několik zásad pro začátečníky. Praha: Sociologické nakladatelství. Čmejrková, S., Světlá, J., & Daneš, F. (1999). Jak napsat odborný text. Voznice: Leda. Literatura dle specifického zaměření referátu / Literature according to the specific conference topic. Joseph Gibaldi. (2008). MLA style manual and guide to scholarly publishing. New York : Modern Language Association of America. MacDonald Susan. (2010). Professional academic writing in the humanities and social sciences. Southern Illinois University Press. Seznam muzikologických konferencí na webových stránkách DSP / The list of conferences in musicology related to the field available on the doctoral study programme website FF UP.

Požadavky

Příprava referátu a vytipování vhodné zahraniční konference pro jeho přednesení dle pokynů školitele, vypracování abstraktu, překlad referátu a jeho jazyková revize, komunikace s pořadateli konference, přednesení referátu v cizím jazyce na konferenci a účast v diskusi.

Garant

prof. PhDr. Jan Vičar, CSc.