Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza hudebních skladeb 2 (KMU / ANHS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / ANHS2 - Analýza hudebních skladeb 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Hudební formy a tektonika. Jednotlivé složky a stránky hudební řeči. Analytický postup2. Seikilova píseň3. T. L. de Victoria - O magnum mysterium (moteto)4. C. Monteverdi - Cruda Amarilli (madrigal)5. L. v Beethoven - Symfonie č. 3, "Eroica", I. věta6. Taktéž7. P. Křížkovský - Utonulá (mužský sbor a cappella)8. B. Smetana - Tábor (symfonická báseň)9. Taktéž10. Gustav Mahler: Symfonie č. 1, I. věta11. Taktéž12. Závěrečné shrnutí

Získané způsobilosti

Seznámit se s analytickými přístupy a získat základní terminologické vybavení. Osvojit si schopnost samostatně posoudit a ovládat metody k analýze hudebního díla. Aplikovat nové poznatky na jakékoliv hudební dílo. Získání schopnosti posoudit hudební dílo z hlediska jeho technického vypracování i invence.

Literatura

JANEČEK, KAREL:. Hudební formy. Praha 1955. JANEČEK, KAREL:. Tektonika. Nauka o stavbě skladeb. Praha 1968. Pecháček Stanislav. Česká sborová tvorba. Praha, 2002. Hons Miloš. Hudba zvaná symfonie. Praha, 2005. KOHOUTEK, CTIRAD:. Hudební styly z hlediska skladatele. Praha 1976. DE LA MOTTE, DIETRICH:. Musikalische Analyse. Kassel 1990. Černý, Miroslav K. Nástin vývoje symfonie od počátku do poloviny 20. století. Olomouc, 2002. Očadlík Mirko. Svět orchestru. Praha, 1965.

Požadavky

Aktivita ve výuce, 75 procentní docházka, vypracování tří analýz, četba zadaných textů

Garant

Mgr. et Mgr. Martina Stratilková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Martina Stratilková, Ph.D.