Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Barokní hudba na Moravě (KMU / BHM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / BHM - Barokní hudba na Moravě, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vymezení tématu přednášky, přehled dosavadního vědeckého zhodnocení2. Pramenná základna barokní hudby na Moravě3. Hudební region Moravy v kontextu střední Evropy4. Charakteristika hlavních hudebních proudů v letech c. 1600 c. 17505. Osobnosti raně barokní hudby na dvoře kardinála Dietrichsteina6. Hudba v Kroměříži na sklonku 17. století7. Italská opera na moravských zámcích8. Opera a oratorium v Brně před rokem 17509. Hudba na dvoře hraběte Questenberga10. František Antonín Míča11. Hudba na dvoře kardinála Schrattenbacha12. Duchovní hudba barokní Moravy

Literatura

Sehnal, J., & Vysloužil, J. (2001). Dějiny hudby na Moravě. Brno: Muzejní a vlastivědná společnost. Černý, J., Kouba, J., Lébl, V., Ludvová, J., Pilková, Z., Sehnal, J., & Vít, P. (1983). Hudba v českých dějinách: od středověku do nové doby. Praha: Supraphon.

Požadavky

- Orientace v problematice hudby 17. a 18. století

Garant

doc. PhDr. Lenka Křupková, Ph.D.Mgr. Jana Spáčilová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana Spáčilová, Ph.D.