Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika hudební výchovy 2 (KMU / DH2UZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / DH2UZ - Didaktika hudební výchovy 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vokální činnosti hudební výchovy a jejich rozvoj.2. Instrumentální činnosti hudební výchovy a jejich rozvoj.3. Pohybové činnost hudební výchovy a jejich rozvoj.4. Hudebně poslechové činnosti hudební výchovy a jejich rozvoj.5. Prověrka hudebnosti žáků při příchodu na II. stupeň ZŠ a na gymnázium.6. Ontogeneze hudebnosti.7. Učebnice hudební výchovy - historie a současnost.8. Společnost pro hudební výchovu.9. Náslech ve Waldorfské škole Olomouc.10. Totéž.11. Náslech na Gymnáziu Hejčín.12. Zhodnocení náslechů.

Získané způsobilosti

Orientace v typu učiva hudební výchovy na II. stupni ZŠ a na gymnáziích. Znalost metod efektivní výuky a rozvoje hudebních schopností i širších souvislostí hudebně pedagogických, hudebně psychologických, hudebně sociologických a historických. Aplikace získaných vědomostí a dovedností do pedagogické praxe.

Literatura

Halasová, J., Velanová, A. Breviář k hudební výchově. Brno 1995. Poledňák, Ivan. Hudebně pedagogické invence, Praha 2005. Daniel, L. Metodika hudební výchovy. Ostrava: Montanex, 1992. Synek, J. (2004). Didaktika hudební výchovy. Olomouc: Univerzita Palackého. Sedlák, F. (1984). Didaktika hudební výchovy. Praha: Státní pedagogické nakladatelství.

Požadavky

Účast a aktivita na výuce, vypracování referátu.

Garant

doc. PhDr. Eva Vičarová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Eva Vičarová, Ph.D.