Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny hudebních druhů a žánrů 1 (KMU / DHDŹ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / DHDŹ1 - Dějiny hudebních druhů a žánrů 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Počátky opery - Florentská camerataPeri, Caccini, Cavalieri, GalileiClaudio MonteverdiMantova - BenátkyOpera v 17. stoletíBenátky - Řím - NeapolOpera ve FranciiLully -Campra - CHarpantierOpera v ItáliiProvenzale - ScarlattiOpera v AngliiMasques - PurcellOpera v Německy mluvících zemích - Hasse - Galupi - HändelItalská opera vrcholné obdobíVivaldi - Pergolesi - CaldaraReforma - Gluck

Získané způsobilosti

Student si osvojí znalosti z oblasti opery, barokní hudby a poučené interpretace. Rozlišují různá interpretační zpracování, rozšiřují si znalosti z oblasti provozovací praxe staré hudby související s tématem opery.

Literatura

Ulrich Michels. (2000). Encyklopedický atlas hudby. Praha. Manfred Fritz Bukofzer. (1986). Hudba v období baroka. Bratislava. Johanes Jansen. (2004). Opera. Brno. Ewa Obniska. (1993). Claudio Monteverdi. Gdaňsk. Miloš Štědroň. (1985). Claudio Monteverdi: génius opery. Praha. Jan Racek. (1938). Slohové problémy italské monodie. Praha - Brno.

Požadavky

aktivní účast v hodinách, absolvování semináře, vypracování seminární práce, orientace v problematice barokní opery, minimální 70% úspěšnost v průběžném a závěrečném zápočtovém testu

Garant

Mgr. Alice Ondrejková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Alice Ondrejková, Ph.D.