Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny hudební kultury v Olomouci 1 (KMU / DHO1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / DHO1 - Dějiny hudební kultury v Olomouci 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Dějiny hudby v Olomouci. Obsah předmětu, stav bádání.2. Specifika hudebního vývoje Olomouce.3. Literatura k dějinám hudby v Olomouci.4. Archivy a muzea v Olomouci.5. Neprobádané oblasti místního hudebního života.6. Hlavní olomoucké hudební instituce I.7. Hlavní olomoucké hudební instituce II.8. Dějiny hudebního divadla v Olomouci I.9. Dějiny hudebního divadla v Olomouci II.10. Hudební spolky německé I.11. Hudební spolky české.12. Závěrečné shrnutí.

Získané způsobilosti

Schopnost orientace v obecně historických, kulturních a zejména hudebních souvislostech, které utvářely a dosud formují hudební kulturu Olomouce. Ovládání základní faktografie a metod výzkumu. Znalost olomouckých hudebních institucí. Přehled o možnostech a způsobech výzkumu.

Literatura

Sehnal, Jiří - Vysloužil, Jiří:. Dějiny hudby na Moravě. Brno, 2001. Fukač, J., Vysloužil, J., Macek, P. (ed). Slovník české hudební kultury. Balatková, J., Bartoš, J., Burešová, A., Burešová, J., Daněk, L., Fiala, J., Hajdu, F., Hora, P., Komenda, P., Konečný, K., & Schulz, J. Dějiny Olomouce. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2009. ISBN 97880244236922.Vičarová, Eva (editorka). Hudba v Olomouci a na střední Moravě I. In honorem Vladimír Hudec. Olomouc, 2007. ISBN 978-80-244-1763-9.Vičarová Eva (editorka). Hudba v Olomouci a na střední Moravě II. Olomouc, 2008. Silná Ingrid . Hudba v Olomouci a na střední Moravě III. Olomouc, 2009. Vičarová, Eva (editorka). Hudba v Olomouci. Historie a současnost I. In honorem Pavel Čotek. Olomouc, 2003. ISBN 80-244-0671-3.Burešová, Alena (editorka). Hudba v Olomouci. Historie a současnost II. In honorem Robert Smetana. Olomouc.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, 75 procentní docházka, podíl na diskusích, vypracování a přednesení referátu.

Garant

doc. PhDr. Eva Vičarová, Ph.D.