Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář 6 (KMU / DIPS6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / DIPS6 - Diplomový seminář 6, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předpokládá se aktivní účast a přednesení příspěvku (do 15 stran) s diskuzí všech studentů k obsahovým, metodologickým i formálním otázkám předneseného textu.1. Citace, parafráze a vlastní text na základě studia a zpracování literatury. Otázka vědeckého přínosu kompilace. Diplomová práce jako spojení pečlivé heuristiky a intelektuálního výkonu.2. Poznámkový aparát a bibliografické normy.3. Vědecká hypotéza a její verifikace. Teze zpracovávaného tématu.4. Průběh obhajoby, technika vlastního vystoupení před komisí pro obhajoby.5. Projekty diplomové práce z hudební teorie 1 (cca 5 normostran textu) s diskuzí všech studentů k obsahovým, metodologickým i formálním otázkám předneseného textu.6. Projekty diplomové práce z hudební historiografie 1 (cca 5 normostran textu) s diskuzí všech studentů k obsahovým, metodologickým i formálním otázkám předneseného textu.7. Projekty diplomové práce z hudební estetiky nebo jiné disciplíny hudební vědy 1 (cca 5 normostran textu) s diskuzí všech studentů k obsahovým, metodologickým i formálním otázkám předneseného textu.8. Projekty diplomové práce z hudební regionalistiky 1 (cca 5 normostran textu) s diskuzí všech studentů k obsahovým, metodologickým i formálním otázkám předneseného textu.9. Etika vědecké práce. Etický kodex. Plagiátorství ve vysokoškolské publikační činnosti. Autorství a spoluautorství vědeckého textu. Spolupráce se školitelem. Priority v hudebně vědeckém výzkumu.10. Editor a text.11. RIV, RUV, RILM, RISM, Music Index, světové impaktované časopisy v oblasti hudební vědy, česká recenzovaná hudebně vědná periodika (Hudební věda, Musicalia, Hudební výchova, Opus musicum, Musicologica Brunensia a Musicologica Olomucensia).12. Závěrečné úpravy a korektura vědeckého textu.

Získané způsobilosti

Volba metod a struktury písemné práce, schopnost rozpoznat adekvátní postup při zpracovávání kvalifikačních prací, schopnost vést diskuzi k metodologii a obsahu písemné práce.1. Student si plně osvojil hudebně historická a hudebně teoretická fakta ze zvolené tematické oblasti diplomového úkolu. 2. Student umí samostatně pracovat s prostudovanou literaturou a vyhodnocovat dochované prameny týkající se zvolené tematické oblasti diplomového úkolu. 3. Student je specialistou v tematické oblasti vymezené diplomovým úkolem.

Literatura

Eco, U. Jak napsat diplomovou práci. Votobia, Olomouc, 1997. Petr Boldyš. Bibliografické citace dokumentů podle ČSN ISO 690. Petrů, E. - Bartoš, J. Diplomová práce na FFUP. Olomouc 1978. Kubátová Helena. Rukověť autora diplomky. Olomouc, 2009.

Požadavky

Aktivní vystoupení (text v rozsahu do 20 stran) a diskuze k přípravám práce, aktivní účast na semináři během semestru.1. Náčrt Předmluvy nebo Úvodu diplomové práce v rozsahu 2-4 normostran.2. Jedna kapitola (pracovní verze) z připravované diplomové práce v rozsahu cca 5 normostran.3. Hypotetický závěr diplomové práce v rozsahu 1-2 normostrany.

Garant

prof. PhDr. Jan Vičar, CSc.