Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář 1 (KMU / DISK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / DISK1 - Diplomový seminář 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Diplomová práce na Katedře muzikologie Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci z obsahového hlediska.2. Diplomová práce na Katedře muzikologie Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci z formálního hlediska.3. Příklady "vhodných" a "nevhodných" témat diplomových prací z hudební historiografie, hudební teorie, hudební estetiky a dalších disciplín hudební vědy. Témata "světová" a regionální.4. Příklady zdařilých a úspěšných bakalářských diplomových prací obhájených na Katedře muzikologie FF UP a dalších katedrách hudební vědy v České republice v uplynulém desetiletí. Příklady diplomových prací méně úspěšných či neobhájených.5. Struktura diplomové práce. Předmluva, Úvod, Stav pramenů a literatury, Hlavní tematické kapitoly a podkapitoly, Závěr, Shrnutí (české, anglické a německé), Přílohy, Seznam pramenů a literatury, Rejstříky osobní, věcné, místní aj.6. Práce s prameny. Hudební archivy a muzea, rozhovory s pamětníky.7. Práce s literaturou českou a cizojazyčnou. Kritéria vědecké publikace.8. Práce s denním tiskem jako s literaturou a jako s pramenem.9. Nejvýznamnější české a světové hudební encyklopedie a terminologické slovníky jako zdroj hudebně historického a teoretického poznání.10. Muzikologická literatura, hudebniny a hudební nahrávky uložené v Ústřední knihovně Univerzity Palackého ve Zbrojnici, ve Státní vědecké knihovně v Olomouci, v Národní knihovně ČR v Praze, Library of Congress ve Washingtonu aj.11. Hudební prameny uložené ve sbírkách Českého muzea hudby, Státním okresním archivu Olomouc, v regionálních archivech a muzeích, v pozůstalostech u rodinných příslušníků12. Jazyková stránka vědeckého textu, hudební terminologie, spisovný jazyk, vědecká přesnost versus srozumitelnost a čtivost, jednota vědeckosti a popularizace.Témata pokračují v letním semestru v rámci navazujícího Diplomového semináře 2 (DISK2).

Získané způsobilosti

tudent zná hudebně historická a hudebně teoretická fakta ze zvolené tematické oblasti diplomového úkolu.Student umí:- samostatně pracovat s prostudovanou literaturou a - vyhodnocovat dochované prameny týkající se zvolené tematické oblasti diplomového úkolu. Student dokáže:- samostatně kriticky myslet a - vytvářet vlastní závěry týkající se jednotlivých úseků dané tematické oblasti.

Literatura

Eco, U. Jak napsat diplomovou práci. Votobia, Olomouc, 1997. Petr Boldyš. Bibliografické citace dokumentů podle ČSN ISO 690. Petrů, E. - Bartoš, J. Diplomová práce na FFUP. Olomouc 1978. Kubátová Helena. Rukověť autora diplomky. Olomouc, 2009.

Požadavky

Student se seznámí s obecnou tematikou zpracování diplomového úkolu v oblasti humanitních věd, a to na základě vlastní četby proslulé knihy Umberta Eca, Jak napsat diplomovou práci (1997).

Garant

doc. PhDr. Lenka Křupková, Ph.D.