Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Estetika 2 (KMU / E2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / E2 - Estetika 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled estetického myšlení od starověku po současnost.

Získané způsobilosti

Studenti získají základní znalosti dějin evropské estetiky a stěžejních estetických kategorií.

Literatura

Tatarkiewicz, Wladyslaw. Dejiny estetiky I, II,III. Bratislava, 1991. Zuska, Vlastimil. Estetika, úvod do současnosti tradiční disciplíny. Praha, 2001. Volek, Jaroslav. Kapitoly z dějin estetiky. Praha, 1969. Gilbertová, Katharine E. H., Kuhn, Helmut. Dějiny estetiky. Praha, 1969. Henckmann, Wolfhart - Lotter, Konrad. Estetický slovník. Praha, 1995. Nicolas Boileau: Umění básnické. + CORNEILLE, P. Třetí rozprava o třech jednotách děje, času, místa. In O umění básnickém a dramatickém. 1. vyd. Praha: KLP, 1997. ISBN 80-85917-31-9. Schiller, Friedrich. Výbor z filozofických spisů. Praha: Svoboda - Libertas, 1993.

Požadavky

Dostatečná a aktivní účast ve výuce (max. 3 absence), referát z vybrané literatury a znalosti v rozsahu odpřednášené látky a základní literatury.

Garant

Mgr. et Mgr. Martina Stratilková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Martina Stratilková, Ph.D.