Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Harmonická analýza (KMU / HA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / HA - Harmonická analýza, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Základní pojmy, čtyřhlasá úprava, kvintakordy v tónině dur a moll2) Příbuzné a nepříbuzné kvintakordy, přísné a volné spoje, kadence3) Hlavní a vedlejší kvintakordy v dur a moll, sekvence4) Obraty kvintakordů - sextakordy, kvartsextakordy5) Hlavní septakordy, vedlejší septakordy, jejich obraty6) Nónové akordy a jejich obraty, použití7) Melodické tóny - klasifikace a užití8) vybočení, tóninový skok, modulace diatonická9) Chromatika - mimotonální dominanty, medianty, akordy se 3 citlivými tóny10) Alterované akordy, alterované mimotonální akordy, dvojitá alterace11) Modulace chromatická a enharmonická

Získané způsobilosti

Student získá na základě praktických cvičení přehled o harmonické stavbě hudebního díla především z výše vytčeného hudebního období, osvojí si tím také jeden ze základních aspektů muzikologické analýzy hudebních děl.

Literatura

Janeček, K. Harmonie rozborem. Supraphon, Praha, 1982. Antonín Modr. Harmonie v otázkách a odpovědích. Panton, Praha, 1960. Jaroslav Kofroň. Učebnice harmonie. Supraphon, Praha, 1981.

Požadavky

Student prokáže na základě vlastních vypracovaných příkladů základní praktickou orientaci v dané problematice, je schopen identifikovat a analyzovat dané harmonické jevy v notovém materiálu. 70 procentní účast ve výuce. Vyplnění harmonických úkolů k příslušným kapitolám z učebnice Jaroslava Kofroně. Aktivní účast ve vyuce, 70 procentní úspěšnost v závěrečném testu.

Garant

MgA. Marek Keprt, Ph.D.

Vyučující

MgA. Marek Keprt, Ph.D.MgA. Marek Keprt, Ph.D.