Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební formy a tektonika (KMU / HFT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / HFT - Hudební formy a tektonika, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Disciplína podává přehled o základních formách evropské hudby, formové analýze hudby. Seznamuje s principy výstavby skladeb.Struktura disciplíny (přehled témat, vč. jejich anotace):1. Obsah a metody nauky o hudebních formách2. Hudební projev, jeho složky a stránky3. Skladba a její části4. Stavba skladeb5. Hudební myšlenky6. Bloky hudby7. Tektonické funkce hudby8. Perioda a neperiodická věta9. Malá dvoudílná a třídílná forma10. Velká dvoudílná a třídílná forma11. Fuga12. Variace13. Sonátová forma14. Rondo15. Cyklické formy16. Kombinované a volné formy

Získané způsobilosti

Schopnost studenta provést formovou analýzu hudebních děl.

Literatura

Janeček, Karel:. Hudební formy. Praha 1955. K. B. Jirák:. Nauka o hudebních formách. Praha 1985. JANEČEK, KAREL:. Tektonika. Nauka o stavbě skladeb, Praha 1968. Kühn, Clemens. Formenlehre der Musik. Kassel 1999. Burlas, Ladislav. Formové princípy novej hudby. In: Kapitoly z teórie súčasnej hudby. Praha-Bratislava 1965. DE LA MOTTE, DIETRICH:. Musik Formen. Augsburg 1999. Atmann, Günter. Musikalische Formenlehre. München 1989.

Požadavky

Vypracování referátu, vykonání zkoušky.

Garant

MgA. Marek Keprt, Ph.D.doc. PhDr. Lenka Křupková, Ph.D.

Vyučující

MgA. Marek Keprt, Ph.D.doc. PhDr. Lenka Křupková, Ph.D.PhDr. Ingrid Silná, Ph.D.