Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební management 1 (KMU / HMM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / HMM1 - Hudební management 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Kultura, kulturní dění, hudební aktivity - zařazení do komplexu kulturního dění2) Plánování3) Organizování4) Rozhodování5) Kontrola6) Komunikační proces7) Public relations, image společnosti8) Finanční zdroje

Získané způsobilosti

Osvojit si základní terminologii oboru, znát manažerské funkce, orientovat se ve struktuře a fungování hudebního života v České republice, znát základní pojmy a procesy marketingu a praktické aplikace autorského práva při organizování hudebních aktivit, znát možnosti financování hudebních projektů v České republice a typy projektových žádostí.

Literatura

HAMERNÍKOVÁ, B. Kultura a masmédia v tržních podmínkách. Veřejná podpora a alternativní zdroje financování. Praha: VŠE,1995. BĚLOHLÁVEK, F., KOŠŤAN, P., ŠULEŘ, O. Management. Brno : Computer press, , 2006. CHMEL, Z. Propagace, public relations, media. Brno: Ante, 1997. GOMBRICH, E., H. Příběh umění. Praha: Odeon, 1992. FTOREK, J. Public relations jako ovlivňování mínění: jak úspěšně ovlivňovat a nenechat se zmanipulovat. Praha: Grada, 2007.

Požadavky

- dostatečná, aktivní účast ve výuce (max. 3 absence)- seminární práce (vypracování strategického plánu hudební instituce)

Garant

Mgr. Věra Šímová

Vyučující

Mgr. Věra ŠímováMgr. Věra Šímová