Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudební pedagogika (KMU / HP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / HP - Hudební pedagogika, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Vznik a vývoj hudební pedagogiky ve světě a v našich zemích2. Hudební pedagogika v teoretické reflexi3. Hudební výchova v systému estetické výchovy4. Psychologická a sociologická dimenze hudební pedagogiky5. Dějiny hudební výchovy v českých zemích na hudebních i nehudebních školách6. Hudební didaktika různých kategorií školské hudební výchovy

Získané způsobilosti

Dějiny vyučování hudbě, teoretická reflexe hudební pedagogiky

Literatura

Komenský, Jan Ámos. Analytická didaktika, Praha 1947 a další vydání. Gregor, Vladimír - Sedlický, Tibor. Dějiny hudební výchovy v českých zemích a na Slovensku, Praha 1973. Poledňák, Ivan. Hudebně pedagogické invence, Praha 2005. Fukač, Jiří - Tesař Stanislav - Vereš, Jozef. Hudební pedagogika, Brno 2000. Fukač, Jiří - Poledňák, Ivan. Hudební pedagogika, in: Hudební věda II. Praha, 1988. Holas, Milan. Hudební pedagogika, Praha 2004. Komenský, Jan Ámos. Informatorium školy mateřské, Praha 1947. Helfert, Vladimír. Základy hudební výchovy na nehudebních školách, Praha 1956. Pavel Klapil - Karel Steinmetz, red. K problematice současných hudebně-výchovných koncepcí , Olomouc 1998.

Garant

doc. PhDr. Eva Vičarová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Eva Vičarová, Ph.D.