Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organologie (KMU / ORGK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / ORGK - Organologie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Vývoj a vymezení disciplíny, metodologické aspekty organologie2) Reflexe hudebních nástrojů před zrodem organologie jako vědecké disciplíny3) Problematika definice hudebního nástroje4) Systematizace hudebních nástrojů5) Vývoj hudebních nástrojů v období středověku a renesance - chordofony6) Vývoj hudebních nástrojů v období středověku a renesance - aerofony7) Vývoj hudebních nástrojů v období středověku a renesance - membranofony8) Vývoj hudebních nástrojů v období středověku a renesance - ?diofony9) Moderní instrumentář10) Dokumentace hudebních nástrojů11) Problematika památkové péče ve vztahu k hudebním nástrojům12) Praktická analýza vybraných sbírek hudebních nástrojů

Získané způsobilosti

Schopnost práce s evidencí a analýzou hudebních nástrojů, teoretické zvládnutí disciplíny.

Literatura

Kurfürst, Pavel. (2002). Hudební nástroje. Praha. Elschek, Oskár. (1984). Hudobná veda súčasnosti (kap. 2.2 Organológia, str. 85-103). Bratislava.

Požadavky

-Pravidelná docházka-Prostudování základní literatury.-Spolehlivá orientace v odpřednášené látce a problematice uvedené v literatuře.

Garant

Mgr. Petr Lyko, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Lyko, Ph.D.