Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poslechové aktivity 1 (KMU / PA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / PA1 - Poslechové aktivity 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Poslechové aktivity I. Kurz si klade za cíl podnítit a kultivovat poslechovou zkušenost studenta hudební vědy. Každý posluchač musí pro splnění svých studijních povinností navštívit během příslušného semestru nejméně 10 různých vytipovaných hodnotných operních představení nebo koncertů (zejména z nabídky Moravského divadla Olomouc, Moravské filharmonie Olomouc, mezinárodního festivalu MusicOlomouc atd.) a referovat o nich.V zimním semestru jsou doporučeny tyto akce:- koncerty Moravské filharmonie Olomouc- operní a baletní představení Moravského divadla Olomouc- komorní koncerty Spolku pro komorní hudbu- akce Podzimního festivalu duchovní hudby- koncerty festivalu Baroko a opera Schrattenbach- další vytipované koncerty uvedené v Aktualitách Katedry muzikologie

Získané způsobilosti

Kultivace návyků, rozšíření poslechových zkušeností a orientace v koncertním a operním životě Olomouce.

Literatura

Koncertní a operní programy.

Požadavky

Návštěva 10 koncertů nebo operních představení a stručné zhodnocení jejich pozitiv a negativ formou vyplnění speciálního dotazníku. Odevzdání dotazníku nejpozději do týdne po příslušné akci. Diskuse o absolvovaných akcích pod vedením pedagoga v rámci cvičení konaných každý týden nebo jedenkrát za čtrnáct dní (předpokládá se alespoň padesátiprocentní účast studentů). Kolokvium - závěrečný hodnotící pohovor v rámci skupiny po ukončení semestru.

Garant

prof. PhDr. Jan Vičar, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Jan Vičar, CSc.