Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Proseminář hudební vědy 1 (KMU / PHVK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / PHVK1 - Proseminář hudební vědy 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Kritéria psaného textu. Normostrana, bibliografická citace, odkazový a poznámkový aparát, zásady počítačové typografie, jazyk odborných textů.2. Příprava k písemné práci. Shromáždění informací z literatury a pramenů, práce s katalogy (zvláště s RILM). Stanovení cíle práce a hypotéz, osnova práce, teze, konspekt, excerpta, poznámky, anotace, resumé. Struktura práce. Soupisy literatury a pramenů, rejstříky, přílohy. Zásady psaní recenze na umělecké dílo či výkon.3. Referát z doporučené literatury 1. Zpracování referátu z doporučené literatury o rozsahu 5-6 NS. Student zvolí jeden titul muzikologické publikace z předloženého seznamu a přednese ho na 2. či 3. tutoriálu.4. Referát z doporučené literatury 2. Zpracování referátu z doporučené literatury o rozsahu 5-6 NS. Student zvolí jeden titul muzikologické publikace z předloženého seznamu a přednese ho na 2. či 3. tutoriálu.5. Referát z doporučené literatury (časový rozsah 20 min.) 3. Zpracování referátu z doporučené literatury o rozsahu 5-6 NS. Student zvolí jeden titul muzikologické publikace z předloženého seznamu a přednese ho na 2. či 3. tutoriálu.6. Referát z doporučené literatury (časový rozsah 20 min.) 4. Zpracování referátu z doporučené literatury o rozsahu 5-6 NS. Student zvolí jeden titul muzikologické publikace z předloženého seznamu a přednese ho na 2. či 3. tutoriálu.7. Referát z doporučené literatury (časový rozsah 20 min.) 5. Zpracování referátu z doporučené literatury o rozsahu 5-6 NS. Student zvolí jeden titul muzikologické publikace z předloženého seznamu a přednese ho na 2. či 3. tutoriálu.8. Referát z doporučené literatury (časový rozsah 20 min.) 6. Zpracování referátu z doporučené literatury o rozsahu 5-6 NS. Student zvolí jeden titul muzikologické publikace z předloženého seznamu a přednese ho na 2. či 3. tutoriálu.9. Recenze na koncert 1. Student vypracuje recenzi o rozsahu 2 normostrany. Recenze bude prezentována a diskutována na 2. či 3. tutoriálu.10. Recenze na koncert 2. Student vypracuje recenzi o rozsahu 2 normostrany. Recenze bude prezentována a diskutována na 2. či 3. tutoriálu.11. Recenze na operní představení 1. Student (rozsah 2-3 normostrany). Recenze bude prezentována na 2. či 3. tutoriálu.12. Recenze na operní představení 2. Recenze bude prezentována na 2. či 3. tutoriálu.

Získané způsobilosti

Student:- bude znát reprezentativní tituly české hudební vědy;- osvojí si principy psaného odborného textu a vědecké diskuse. Student bude umět:- vypracovat referát na odbornou publikaci, - napsat recenzi na hudební nebo operní produkci, - vypracovat slovníkové heslo a sleevenote k nahrávce hudebního díla. Student bude schopen nabyté znalosti a dovednosti využít v budoucích písemných pracích seminárního charakteru, případně diplomové práci.

Literatura

Poledňák, I - Fukač, J.:. Úvod do studia hudební vědy. Olomouc 1995. Olomouc, 1995. Kol. autorů:. Hudební věda I-III. Praha 1988.

Požadavky

Před zahájením kontaktní výuky je student povinen prostudovat:- propedeutické skriptum Úvod do studia hudební vědy autorů I. Poledňáka a J. Fukače a- metodickou příručku dr. Stratilkové Průvodce ke studiu Úvodu do studia hudební vědy autorů I. Poledňáka a J. Fukače.

Garant

Mgr. Jan Blüml, Ph.D.doc. PhDr. Lenka Křupková, Ph.D.