Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce s počítačem v oblasti muzikologie (KMU / PPC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / PPC - Práce s počítačem v oblasti muzikologie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základním cílem vyučovaného předmětu je seznámit studenty se základem práce s hardwarem a softwarem určeným primárně k tvorbě, editaci, přehrávání a archivaci zvukového a hudebního materiálu.1. Úvod k práci s počítačem v oblasti muzikologie.2. Historický exkurz do historie elektroakustické hudby.3. Úvod k práci s DAW (digital audio workstation).4. Základy práce s programem Audacity, hudební formáty, hudební úložiště a záznamová média.5. Prostor pro referáty, případně vlastní prezentace jiných software pro práci s hudbou.6. Úvod do práce s programem Protools.7. Práce s mody a dalšími nástroji v Protools.8. Práce s regiony a skupinami v Protools.9. Midi a automatizace v Protools10. Samostatná práce na zadané znělce v Protools.11. Zvučení videosouborů v Protools.12. Muzikologické databáze, hudební databáze a práce s nimi.

Získané způsobilosti

Osvojení si základních programů potřebných pro muzikologickou praxi. Práce s textem, tvorbou prezentací ovládaní základních databázových programů a databází. Schopnost ovládat software pro práci se zvukovým a hudebním materiálem.

Literatura

Městecký, P. a kol. Microsoft Office 2000 a XP. Podrobná uživatelská příručka . Praha, 2002. Forró, D.:. Midi komunikace v hudbě periodika (Keyboard, Soundcheck, Muzikus..). Havelka, F.:. Muzikolog a počítač. Olomouc 1999. Forró, D.:. Počítač a hudba. Forró, D.:. Domácí nahrávací studio. Grace, R.:. Hudba a zvuk na počítači. periodika:. Keyboard, Soundcheck, Muzikus.. Forró, D.:. Svět MIDI.

Požadavky

Na výběr jsou tyto možnosti:1. Referát o softwaru určeném k práci s hudbou (nutno předem domluvit) vč. audiovizuální demonstrace (projektor, i audiozařízení jsou k dispozici, popř. i laptop).2. Tvorba blíže specifikované krátké znělky v programu Protools na základě zadaných parametrů.

Garant

Mgr. Petr Lyko, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Lyko, Ph.D.