Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k diplomové práci (KMU / SDIPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / SDIPK - Seminář k diplomové práci, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student předkládá v termínech stanovených pedagogem (vedoucím diplomové práce) a v požadované kvalitě ucelené texty - části resp. kapitoly své diplomové práce. Na základě svých dosavadních i nově získávaných znalostí, zkušeností a intelektuálních schopností - a za pomoci pedagoga - zpracovává novou, dosud neřešenou tematiku. Seminář má podobu individuálních konzultací mezi studentem a jeho tutorem, na nichž jsou řešeny konkrétníformální a obsahové otázky vznikající rozsáhlejší odborné studie (40-60 normostran textu, poznámky, shrnutí a přílohy navíc).1. Širší souvislosti vzniku diplomové práce v souladu s vědeckým zaměřením Katedry muzikologie Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Volba tématu diplomové práce.2. Doporučená literatura a prameny ke zvolenému tématu diplomové práce.3. Struktura a rozsah diplomové práce, návaznost kapitol, dokumentace, citační normy.4. Formulace kapitoly Stav pramenů a literatury 1. Způsob práce s literaturou.5. Formulace kapitoly Stav pramenů a literatury 2. Způsob práce s prameny.6. Formulace hlavních kapitol práce a podkapitol.7. Dílčí závěry kapitol. Analýza a syntéza v oblasti zpracovávaného tématu.8. Revize struktury a názvu diplomové práce. Otázka zúžení (nebo naopak rozšíření) tématu diplomové práce. Doplňkové využití pramenů a další literatury k tématu.9. Formulace předběžného Závěru. Přínos diplomové práce pro intelektuální rozvoj diplomanta a pro hudební vědu obecně. Aktuálnost tématu a způsobu jeho zpracování.10. Formulace předběžného Úvodu resp. Předmluvy. Formulace Shrnutí. Cizojazyčná shrnutí.11. Přílohy, seznam literatury a pramenů, případné rejstříky.12. Konečná verze textu. Věcná, terminologická a stylistická revize textu diplomové práce. Příprava na obhajobu.

Získané způsobilosti

Student získá expertní hudebně historické, hudebně teoretická nebo jiné muzikologické znalosti v dané tematické oblasti. Student umí samostatně pracovat s literaturou a prameny ve vymezené oblasti muzikologie. Student dokáže samostatně kriticky myslet a vytvářet vlastní závěry týkající se dané hudební tematiky.

Literatura

Individuální literatura podle zaměření diplomového úkolu. ECO, U. Jak napsat diplomovou práci. Votobia, Olomouc, 1997. ISBN 80-7198-173-7.Kubátová, H. Rukověť autora diplomky : [čtení a psaní odborných textů ve společenskovědních a humanitních oborech]. Olomouc; Univerzita Palackého, 2009.

Požadavky

Znalost dějin a teorie hudby a muzikologických disciplín v rozsahu látky probírané v 1. a 2. ročníku studia. Samostudium dostupné literatury k tématům diplomových prací vyhlášeným Katedrou muzikologie FF UP a konzultace s pedagogy katedry v zájmu kvalifikované volby tématu diplomové práce.

Garant

Mgr. Jan Blüml, Ph.D.prof. PhDr. Alena Burešová, CSc.doc. PhDr. Jiří Kopecký, Ph.D.doc. PhDr. Lenka Křupková, Ph.D.Mgr. Alice Ondrejková, Ph.D.Mgr. Jan PřibilPhDr. Ingrid Silná, Ph.D.Mgr. et Mgr. Martina Stratilková, Ph.D.prof. PhDr. Jan Vičar, CSc.doc. PhDr. Eva Vičarová, Ph.D.