Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializační kurz syst. muzikologie 1 (KMU / SSK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMU / SSK1 - Specializační kurz syst. muzikologie 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do role hudby v každodenním životě2. Přehledové výzkumy hudby v každodenním životě3. Hudba v pracovním prostředí4. Hudba a mentální výkon5. Hudba při řízení auta6. Situační faktory hudebních preferencí7. Hudba a prostředí obchodu8. Hudba a reklama9. Hudební subkultury10. Hudba a problémové chování11. Hudba a zdraví, muzikoterapie

Získané způsobilosti

Student získá přehled o duševních jevech, provázejících hudební činnosti v každodenním životě, seznámí se s metodami získávání nových poznatků o hudebně psychologických jevech. Student pozná především nejaktuálnější témata a přístupy.

Literatura

Franěk, Marek. Hudební psychologie, s. 198-216. Praha: Karolinum, 2005. North, Adrian a Hargreaves, David J. The Social and Applied Psychology of Music. Oxford, 2009. Bačuvčik, Radim. Hudba v reklamě a dalších oblastech marketingové komunikace. Zlín, 2014. Poledňák, Ivan. Stručný slovník hudební psychologie, Editio Supraphon, Praha 1984. Praha, 1984.

Požadavky

Dostatečná, aktivní účast ve výuce (max. 3 absence), referát z odborného článku (z publikovaného empirického výzkumu), spolehlivá znalost problematiky v rozsahu přednesené látky a základní literatury.

Garant

Mgr. et Mgr. Martina Stratilková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Martina Stratilková, Ph.D.